Can’t power on VM in Workstation 10 after Windows 8.1 October Rollup KB2995388

This issue has been fixed with the release of VMware Workstation 10.0.4.  VMware recommends that if you made changes to the config.ini that you remove the entry or change the value to “FALSE”.  The Workstation download can be found here.

When powering on a VM in Workstation 10 after rollup KB2995388 I see the following.

workstationerror

VMware is aware of the issue it would seem and there are three workarounds so far.  VMware official blog has this about it.

1.  Uninstall KB2995388 (This is an optional update).
2.  Edit the config.ini found in C:\ProgramData\VMware\VMware Workstation         and add the line:  vmmon.disableHostParameters = “TRUE”
3.  This is untested by me but it is reported that if you open Workstation in                   administrative mode (with admin rights), that it won’t have the problem.

Reboot your computer and your VMs should work again.

I did notice after making the change that the first time I start my VMs I get:
devicenotavailable notrespondingdevice

I chose “No” on both and the VMs now boot without issue.

Advertisements

2 responses to “Can’t power on VM in Workstation 10 after Windows 8.1 October Rollup KB2995388

  1. i’m not found (config.ini found in C:\ProgramData\VMware\VMware Workstation and add the line: vmmon.disableHostParameters = “TRUE”)

  2. Are you able to find the config.ini file, or do you not have the additional line in there?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s